Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mulligan Concept

Een veilige en effectieve manier van het mobiliseren van gewrichten met 100% pijnvrije behandeling.
Het Mulligan concept is een pijnvrije mobilisatietechniek voor gewrichten. Het toepassen van Mulligan concept geeft verbeteringen bij pijnlijke bewegingsbeperkingen die al wat langer aanwezig zijn.

Mulligan’s therapie

Therapie volgens Mulligan is een behandelwijze, die een waardevolle aanvulling blijkt te zijn op de gangbare manueel therapeutische behandeling.De therapie volgens Mulligan gaat uit van “standsproblemen” of “sporingsproblemen”, in gewrichten die klachten geven tijdens bewegen.

De methode is een combinatie van therapeutische handelingen en gelijktijdig door de patiënt uit te voeren actieve bewegingen. De patiënt krijgt dat in de vorm van “huiswerkoefeningen” mee, wat noodzakelijk is om zo snel mogelijk te komen tot een optimaal resultaat. Door de juiste beweging met behulp van duw-, trek- of schuiftechnieken, ( dan niet ondersteund door een tractieband), kan het gewricht zijn natuurlijke beweging terug krijgen. Doordat de behandeling 100 % pijnvrij is wordt deze methode door de patiënt als zeer prettig ervaren.