Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Handfysiotherapie

Handtherapie is een specialisatie binnen het vakgebied fysiotherapie en ergotherapie. De handtherapie houdt zich bezig met aandoeningen van o.a. spieren, pezen, botten, zenuwen, huid en gewrichten van de hand en/of pols. Op basis van één of meerdere aandoeningen kunt u beperkingen ervaren in uw dagelijks leven zoals bij het autorijden, het uitvoeren van uw werk en/of hobby. 

De handtherapeut van FysioPractice Zoetermeer verzorgt de handtherapie welke noodzakelijk is voor uw aandoening. De handtherapeut zal na een intake/screening, met u de behandelmogelijkheden bespreken en samen met u behandeldoelen opstellen. Het centrale doel is om zo snel mogelijk van uw klachten af te komen en weer zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren.

Tijdens de behandeling kunnen de volgende zaken aan de orde komen: wondverzorging; littekenbehandeling; verbeteren van de beweeglijkheid; oefeningen voor kracht en coördinatie; het aanmeten van spalken en het maken van een spalk; advies met betrekking tot het inzetten van de hand/pols tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten; evaluatie van de gemeenschappelijk gestelde doelen en het behandelproces.

De handtherapeut werkt samen met poli plastisch chirurgie van het Lange landziekenhuis, Haga Ziekenhuis en Reinier de Graaf. 

Spalken

De handspecialist van FysioPractice Zoetermeer werkt samen met Bronovo, Lange Land Ziekenhuis, Groene Hart ziekenhuis, Handencentrum Nederland en Emergo Ergotherapie. Zij kan met/zonder verwijsbrief een spalk aanbrengen op de praktijk.

Vaak kan een spalk ondersteuning bieden tijdens de behandeling. Het soort spalk is geheel afhankelijk van uw klachten en wordt zorgvuldig geadviseerd. Een spalk kan verschillende doelen ondersteunen, bijvoorbeeld (relatieve) rust, beperken van ongewenste bewegingen, verbeteren van de beweeglijkheid, verminderen van zwelling, corrigeren van een standsafwijking.

Een spalk kan van verschillende materialen worden gemaakt, meestal een speciaal kunststof dat precies om uw hand gevormd kan worden. Spalken worden door de handtherapeuten op maat vervaardigd en kunnen zo nodig worden aangepast. Uw handtherapeut heeft hiervoor de benodigde kennis en vaardigheden.

Kosten: De kosten vallen onder reguliere Fysiotherapie,  zie tarieven & verzekeringen voor de volledige tarievenlijst.