Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beweeggroepen

Bij FysioPractice Zoetermeer kunt u beweeggroepen volgen. Er wordt een beweegprogramma samengesteld met patiënten die dezelfde klachten hebben als u. Onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut doet u oefeningen op uw eigen niveau.

Wij hebben diverse beweeggroepen

Medisch fitness

Medisch fitness is gericht op sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Samen met maximaal vijf personen zal u onder begeleiding van een fysiotherapeut trainen. Door de expertise van de therapeut op het gebied van fitness weet u zeker dat u verantwoord en optimaal bezig bent. Medisch fitness heeft vaak als doel om te revalideren van een blessure of chronische aandoening, maar het kan ook bedoeld zijn voor mensen die hun conditie willen opbouwen of verbeteren.

Hydrotherapie

Hydrotherapie is een vorm van oefentherapie in het water. Het grote voordeel van bewegen in het water is dat je geen last hebt van zwaartekracht. Door de opwaartse druk kun je gemakkelijker bewegen dan naast het water. Daarnaast zorgt water wel voor enige weerstand, waardoor jij door te bewegen kracht en conditie opbouwt. Hierdoor kun je met geringe belasting, toch resultaat boeken. Het grote voordeel van hydrotherapie is dus dat je mobiliteit, kracht en stabiliteit kunt trainen zonder je gewrichten te belasten. 

Oefentherapie in het water is meer dan alleen bewegingstherapie in het water. De temperatuur van 31 tot 34 graden geeft je rust en het kalmeert jouw spieren. Het warme water verwijdt de bloedvaten, waardoor herstel van beschadigd weefsel eerder plaatsvindt. Het doel van de therapie is jouw mobiliteit op een positieve manier beïnvloeden, zodat je in het dagelijks leven zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren. 

COPD/ COVID

Bent u longpatiënt en heeft u chronische longklachten, zoals COPD of astma? Wij kunnen u helpen met oefeningen en advies. Ook bij hyperventilatie kunt u bij ons terecht. Door gerichte oefeningen uit te voeren verbetert uw conditie en kracht in met name de beenspieren. Daarnaast leren we u ademhalingstechnieken tijdens de oefeningen. We meten regelmatig uw kracht en conditie op. Hierdoor kunnen we zien hoe u vooruitgaat en daar de behandeling op aanpassen.

Vraag uw huisarts of longarts om een verwijzing met gegevens van de longfunctietesten en uw profiel. Dan kunt u bij ons terecht voor begeleiding.

Vanaf 2019 is de vergoeding voor fysiotherapie bij COPD gewijzigd vanuit de basisverzekering. Kijk goed hoe u verzekerd bent. Natuurlijk kunnen we u hierbij helpen.

Hartrevalidatie

Heeft u hartfalen en wilt u conditie en kracht weer opbouwen? Bijvoorbeeld na een hartrevalidatie in het ziekenhuis?

U heeft een hartprobleem, maar wilt wel graag weer aan de slag. Weer aan het werk, of sport en hobby’s oppakken. Dat kan lastig zijn, omdat u dit langzaam moet opbouwen. Wij helpen u hierbij. We vergroten uw belastbaarheid door oefentherapie in onze oefenzaal.

De vergoeding voor hartrevalidatie is afhankelijk van uw zorgverzekering. Hulp nodig bij het uitzoeken? Kom eens langs of neem contact op. 

Valpreventie

Wilt u iets doen aan (de angst om te) vallen? Ons beweegprogramma ‘In Balans’ is bedoeld voor (actieve) ouderen die zo lang mogelijk zelfstandig, actief en vitaal willen blijven. De oefeningen zijn er op gericht de kans op vallen te verkleinen en uw spierkracht en balans te versterken. Dit geeft u een zeker gevoel, waardoor u minder snel valt.

Wij geven u advies over wat u kunt doen om vallen te voorkomen. En wat u moet doen als u toch gevallen bent. Tijdens het programma doet u balans- en loopoefeningen, gebaseerd op de Chinese bewegingsleer Tai Chi.

MS/Parkinson(isme)

Bij FysioPractice Zoetermeer kunt u een behandeling krijgen die zich specifiek richt op het leren omgaan met specifieke problemen die u ervaart. Ook trainen we de soepelheid, kracht, balans, lopen, arm- en handvaardigheid. Tijdens de behandeling is er aandacht voor valpreventie, het verminderen van pijnklachten en het ondersteunen van mantelzorgers.

Onze Parkinson fysiotherapeuten hebben een training gevolgd om de specifieke problemen, die door Parkinson en/of MS worden veroorzaakt, goed te kunnen behandelen.

ZwangerFit

Bewegen tijdens de zwangerschap heeft vele voordelen:

  • Minder complicaties tijdens de zwangerschap
  • Minder complicaties tijdens de bevalling
  • Een makkelijkere bevalling
  • Sneller herstel na de bevalling

Zwangerfit bestaat uit training en coaching. De training bestaat uit actieve lessen met oefeningen om je conditie en kracht te trainen. Er wordt op diverse manieren getraind; hierbij kun je denken aan trainen met oefenmaterialen, op matjes, met fitnessapparatuur en op/met muziek. Bij lekker weer zullen de lessen regelmatig buiten plaats vinden. Daarnaast worden er oefeningen gedaan voor de algehele ontspanning en voor de ontspanning van de bekkenbodem.

De oefeningen zijn met aandacht voor het zwangere lichaam bedacht, dit betekent dat er geen high-impact of snelle oefeningen/bewegingen zijn. Daarnaast is er tijdens het trainen veel aandacht voor de ‘juiste’ houding en de bekkenbodem.

MamaFit

Na je bevalling kan het fijn zijn om onder begeleiding je conditie en spierkracht weer te verbeteren. Net zoals bij Zwangerfit houden we rekening met je veranderde lichaam dat aan het herstellen is van jouw zwangerschap en bevalling. Dit betekent dat we zorgen dat de oefeningen die we doen low-impact zijn voor je bekken en bekkenbodem en dat we aandacht besteden aan het versterken van deze regio en het opbouwen van je conditie.
Bij goed weer zijn de lessen buiten bij slecht weer binnen in de praktijk. Tijdens de lessen trainen we op diverse manieren. Hierbij kun je denken aan een circuit, krachtoefeningen en trainen in duo’s of met oefenmaterialen. Natuurlijk starten we altijd met een warming-up en eindigen we met een cooling-down. Tussendoor is er genoeg tijd om vragen te stellen of ervaringen uit te wisselen met de andere moeders.

Voor vragen over vergoedingen en startdatum kunt u contact opnemen met de administratie; maandag-donderdag tussen 8.45-14.00 telefonisch te bereiken of per mail; info@fysiopractice.nl