Handtherapie


Bij fysiotherapiepraktijk FysioPractice Zoetermeer is de handtherapeut gespecialiseerd in de revalidatie van letsels en/of aandoeningen aan de handen. De handtherapeut verzorgt het revalidatieproces na een operatie, maar kan ook conservatief (dus zonder operatieve ingreep) behandelen. Er zijn veel verschillende behandelmogelijkheden, die altijd precies afgestemd worden op uw klachten en beperkingen. Het streven hierbij is om weer zo optimaal mogelijk te functioneren.

Handtherapeuten zijn gespecialiseerde fysiotherapeuten, die zich helemaal hebben toegelegd op de behandeling van hand, pols en arm. Er zijn veel verschillende behandelmogelijkheden, die altijd precies afgestemd worden op uw klachten en beperkingen. Het streven hierbij is om weer zo optimaal mogelijk te functioneren. Bij de behandeling van uw klachten werken de fysiotherapeuten van FysioPractice Zoetermeer samen aan uw herstel.

We doen handtherapie samen!

Belangrijk om te weten: handtherapie is vaak een langdurig en intensief traject, waarbij uw medewerking en inzet van groot belang is. Afhankelijk van de ernst van de aandoening kan ook de duur van de therapie variëren. Het kan zijn dat u met een pijnlijke spier na drie keer behandelen en de juiste adviezen al vooruit kunt. Maar na een operatie of bij uitgebreid letsel kan de nabehandeling soms wel een jaar duren. Vooral in het begin is de behandelfrequentie heel hoog. Want juist in die periode is de meeste winst te behalen.

Onze handtherapeuten gaan voor een efficiënte en optimale aanpak, maar uw eigen motivatie om thuis te werken aan uw herstel is net zo belangrijk! Of de therapie nu lang of kort duurt: het is heel belangrijk dat u de voorgeschreven oefeningen en adviezen thuis nauwkeurig opvolgt!

Kosten handtherapie:

Handtherapie valt onder Fysiotherapie en zit voor personen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar vallen de behandelingen onder de reguliere fysiotherapie. Vraag hiernaar bij uw verzekeringsmaatschappij.